30 ימי ניסיון טיפולי חינם ללא ניילון וללא דמי הובלה בחזרה

מאמרים

ראיון עם ד"ר קרפוב שהתפרסם ב"לאשה"

"סובל/ת מבריחת סידן? אצלנו יטפלו בך ללא תרופות, באמצעות מיטת טיפולים עם מגנטים, שישפיעו על השדה המגנטי שלך…" .

אילו הייתה פנייה כזאת יוצאת מאחד המרכזים הפועלים ברוח "העידן החדש", היא הייתה מתקבלת כמובנת אליה.

אך מבשר האלטרנטיבה הוא הנוירולוג, ד"ר ודים קרפוב, העומד בראש השירות החדש לשיקום משלים במרכז הרפואי על שם סוראסקי בתל-אביב (איכילוב). ד"ר קרפוב למד רפואה בקרים והשתלם בקייב ובגרמניה. לפני כעשר שנים עלה ארצה, וזה כתשע שנים הוא עובר במרכז הרפואי התל-אביבי.

מהי רפואת מגנטים?

"זוהי שיטה עתיקת ימים, המטפלת בתדירויות שונות בשדה המגנטי המקיף את האדם במטרה לאזן אותו. בדרך זו אנחנו משקמים עצבים פגועים, מסייעים בהרחבת כלי דם, מגבירים את אספקת הדם לתאי עצב, מעלים את רמת החמצן בדם וברקמות ומפחיתים את הכאבים, הבצקות והדלקות. הטיפול מתבצע באמצעות מיטת טיפולים מיוחדת עם מגנטים המכוונים לחלק העליון והתחתון של הגוף".

מתי התוודעת לראשונה אל הרפואה האלטרנטיבית?

"בשנת ,78 כאשר רופאים סינים הגיעו לראשונה לאירופה, במטרה להפיץ את תורתם. באותם ימים עבדתי בדרזדן שבמזרח גרמניה דאז. באתי לקורס וכבר בפגישה הראשונה הוכיתי בתדהמה. המורה כתב על הלוח באנגלית ובסינית 40 שמות של נקודות אקופונקטורה, לרבות מיקומן בגוף, ודרש מאתנו ללמוד הכל בעל-פה עד לשיעור שלמחרת. בדרך זו למדנו 40 נקודות ביום במשך כמה חודשים, עד שהכרנו 3,571 נקודות."

היו הנחות, שעמדו בסתירה ללימודיך הקודמים?

"בהחלט. בשיעור הראשון החלטתי להוכיח למורה הסיני, שהוא אינו בקי בנוירופיזיולוגיה והמלצתו לטפל ברגל ימין דרך יד שמאל עומדת בסתירה לכל הבנה בסיסית של גוף האדם.

תשובתו הייתה: 'האם ראית פעם סוס,כלב או חתול רצים? קודם כל הם זורקים קדימה את רגלם הימנית הקדמית, אחר כך את השמאלית האחורית, ולהפך. משמע, הקשרים הראשוניים של מערכת העצבים הם קשרים בין הגפה העליונה מימין לתחתונה משמאל ולהפך'. אפשר לקבל או לדחות את הגישה הזאת, אך אין ספק שהיא עשירה בידע שראוי שכל רופא ייחשף אליו".

למשל?

"אבחר בדוגמה אחת מתוך אינספור. יש חוקים, שמגדירים את פעולת המרידיאנים ועל פיהם ניתן לקבוע באיזו שעה צפוי התקף באיבר מסוים. כך ניתן לדעת, למשל, שהשעות שבין שלוש לחמש בבוקר מועדות להתקפי אסתמה, כי אלה הן שעות הפעילות המרבית של המרידיאן

הראשון של הריאות. על פי אותו עיקרון, כאשר חולה מגיע למיון עם התקף שקרה בין 11 ל-1 בלילה,הרופא יודע, שקרוב לוודאי מדובר בהתקף של כיס המרה".

כמי שמשלב היום בין הגישות, מתי תמליץ על טיפול אלטרנטיבי תחילה ומתי תעדיף את הקונבנציונלי?

"אשיב באמצעות דוגמאות. על פי הרפואה הסינית יש נקודות בגופנו, שדרכן ניתן לטפל בדלקת התוספתן.אך למרות זאת, לעולם לא אמליץ לטפל בדלקת תוספתן באמצעות דיקור, ואשלח חולה כזה לכירורג כדי שינתח אותו. במקרה כזה אין לי אלטרנטיבה. אבל אם יפנה אלי חולה,

שסובל מפריצת דיסק, אנסה קודם טיפול בכירופרקטיקה. אז אני מניח, ש'דוקטור מוישה כהן' וירטואלי כלשהו לא יקבל את הגישה הזאת. סביר להניח, שהוא יהיה מעוניין לנתח, משום שהוא כירורג מהשורה הראשונה ועל כך תפארתו ופרנסתו. אבל אותי זה לא מעניין. אני אעשה את המרב כדי שהחולה לא ינותח, אלא יישאר שלם ואפילו עם דיסק פגוע, כל עוד זה לא מפריע לו לתפקד.אני מאמין שעל כולנו להתנהל היום על פי התפיסה הגורסת שאין רפואה אלטרנטיבית או קונבנציונלית. יש רפואה משולבת, המציעה מכלול של שיטות, וטובת החולה היא העומדת

לנגד עיניה".

האם הטיפול בבריחת סידן באמצעות מגנטים מאושש על ידי מחקרים?

"בוודאי. יש, למשל, עבודה מעניינת שנעשתה בשנת '99 בארצות הברית על חולים פראפלגיים, והסתמכה על העובדה שאדם שאינו מפעיל את רגליו מאבד סידן. במהלך המחקר נתנו רק לאחת מהברכיים של אותו חולה טיפולים מקומיים, באמצעות מגנטים מיוחדים, ואילו בברך

השנייה לא טיפלו כלל. מדי שלושה חודשים בדקו את צפיפות העצם בשתי הברכיים, וכבר לאחר שלושת החודשים הראשונים מצאו ש'ברך הבקרה', זו שלא טופלה, איבדה סידן בכמות של 2.8 אחוזים, בעור בברך שטופלה במגנטים עלתה הכמות ב-2.5 אחוזים. שיקום השרה המגנטי

מניע את תאי העצם לקלוט סידן. זוהי בשורה לרבים, ובעיקר לנשים שלא ייאלצו ליטול תרופות כטיפול בבריחת סידן בגיל המעבר.

מהו הטיפול המוצע לכלל הפונים אל השירות החדש?

"ראשית דבר, אבחון וזיהוי מדויק של מקור הכאבים, ובהמשך תוכנית ש'תיתפר' לפי מידותיו שלכל מטופל, ותשלב שיטות קונבנציונליות ואלטרנטיביות".

למי מיועד השירות?

"לאנשים הסובלים מבריחת סידן וממחלות או מפגיעות שמקורן בנזק עצבי בכל חלקי הגוף, כגון כאבי ראש וצוואר, פנים, כתפיים, שכמות, גב, גפיים, מפרקי הברך, כפות ידיים ורגליים ושיתוק עצבי.פגיעות עצביות אלו עלולות להיגרם כתוצאה ממחלות, מפציעות ולאחר ניתוחים שונים.

השירות הוקם במטרה לסייע במקרים שבהם לרפואה המערבית אין פתרונות מספקים. אנו מציעים טיפול בכירופרקטיקה, באקופונקטורה, במגנטים ובלייזר שבאמצעותו מזרזים את זרימת הדם בכלי הדם הקטנים ומרפאים בצקות".

האם גם באוקראינה שילבת בין תפיסות רפואיות שונות?

"בוודאי. אם נשווה את הרפואה באוקראינה לרפואה בארץ, אזי היתרון העיקרי של הרפואה בישראל הוא, שהיא מערבית במיטבה. זוהי רפואה שיטתית, המבוססת על ראיות ועל מחקרים ברמה הגבוהה ביותר. לעומת זאת, הרפואה באוקראינה היא יותר אישית ויותר אנושית. אמנם יש פחות מכשור, אבל אולי דווקא משום כך מטפלים יותר עם הלב. זאת ועוד, כתוצאה מהחולשות במתודולוגיה, הרפואה באוקראינה יותר פתוחה לקבלת אופציות משלימות וזהו בעיני יתרון".

האם אתה מאמין, שהתפיסה הרפואית הקונבנציונלית עומדת להשתנות לטובת השילוב בין כל השיטות?

"בוודאי. אין דרך אחרת, אם המחשבה היא על טובת החולה. לאחרונה שוחחתי על כך עם פרופסור ידוע לרפואה, שנחשב לבעל גישה סופר קונבנציונלית, והוא אמר לי כך: אם תוכיח לי, שעל מנת לעזור לחולה שלי עלי להמליץ בפניו לעלות על הגג ולצעוק שלוש פעמים קוקוריקו – אעשה זאת מיד.

מאמרים נוספים